AGENDA COMPLETA- curs 2023/24/AGENDA COMPLETA- curso 2023/24

viernes, 16 de julio de 2021

VISITA ESPAI JOAN FUSTER

 


Hemos tenido la suerte de poder visitar nuestra aula hermana, el Aula didáctica de Cultura Contemporánea, en el Espai Joan Fuster de Sueca, acompañadas de una persona maravillosa, Mercé Durà.

Es un conjunto cultural de difusión de la obra del escritor Joan Fuster que recoge el museo de Joan Fuster, y el centro de  Documentación, junto al aula didáctica que ofrece talleres, itinerarios y la visita al propio museo. 

Ubicada en la casa de Joan Fuster y un edifico anexo del ayuntamiento que han reformado manteniendo la esencia de las casas modernistas pero dotándole de los elementos necesarios para su uso didáctico y de investigación así como de accesibilidad y seguridad.

Solo el edificio en sí es ya digno de una visita pausada para apreciar todos los detalles, puertas, mosaicos, artesonados...pero su contenido es realmente impresionante, su biblioteca, documentos personales, obras de arte...

El director Salvador Ortells nos hizo una visita por todas las instalaciones y nos explicó con gran entusiasmo la ingente tarea que supone la gestión y catalogación del fondo bibliográfico y artístico que nos ha legado Joan Fuster junto con la dinamización del museo y el aula mediante las visitas guiadas, los talleres y los itinerarios literarios y modernistas por la ciudad de Sueca, además de la organización de la programación cultural, presentaciones de libros, jornadas de estudios y preparación del aniversario del nacimiento del escritor Joan Fuster que será el próximo  año 2022.



Os animamos a visitar el Espai Fuster con el alumnado y participar de las actividades del Aula didáctica , estamos seguras de que será un éxito.


Hem tingut la sort de poder visitar la nostra aula germana, l'Aula didàctica de Cultura Contemporània, en l'Espai Joan Fuster de Sueca, acompanyades d'una persona meravellosa, Mercé Durà.

És un conjunt cultural de difusió de l'obra de l'escriptor Joan Fuster que recull el museu de Joan Fuster, i el centre de Documentació, al costat de l'aula didàctica que ofereix tallers, itineraris i la visita al propi museu. 

Situada a la casa de Joan Fuster i un edifique annex de l'ajuntament que han reformat mantenint l'essència de les cases modernistes però dotant-li dels elements necessaris per al seu ús didàctic i d'investigació així com d'accessibilitat i seguretat.

Només l'edifici en si és ja digne d'una visita pausada per a apreciar tots els detalls, portes, mosaics, cassetonats...però el seu contingut és realment impressionant, la seua biblioteca, documents personals, obres d'art...

El director Salvador Ortells ens va fer una visita per totes les instal·lacions i ens va explicar amb gran entusiasme la ingent tasca que suposa la gestió i catalogació del fons bibliogràfic i artístic que ens ha llegat Joan Fuster juntament amb la dinamització del museu i l'aula mitjançant les visites guiades, els tallers i els itineraris literaris i modernistes per la ciutat de Sueca, a més de l'organització de la programació cultural, presentacions de llibres, jornades d'estudis i preparació de l'aniversari del naixement de l'escriptor Joan Fuster que serà l'any vinent  2022.

Us animem a visitar l' Espai Fuster amb l'alumnat i participar de les activitats de l'Aula didàctica , estem segures que serà un èxit.

Salutem plurimam!

No hay comentarios: