AGENDA COMPLETA- curs 2023/24/AGENDA COMPLETA- curso 2023/24

viernes, 12 de marzo de 2021

GRANDES PANDEMIAS DE LA ANTIGÜEDAD/GRANS PANDÈMIES DE L'ANTIGUITAT

 


El domingo 14 de marzo se cumplirá un año desde que nuestras vidas cambiaron de golpe. Un virus minúsculo hizo tambalear al mundo y nos dimos cuenta de la importancia de cosas pequeñas que hasta el momento no les dábamos valor,... un abrazo, compartir con la familia y amigos, respirar libremente, viajar,...

Para  conmemorar esta fecha la familia Baebia ha decidido interrumpir la publicación de las Tabellae Grattiae Maximillae y compartir unos monográficos diarios sobre algunos momentos históricos en los que una enfermedad ha ocasionado una gran mortandad y crisis económica en la antigüedad.

Cada día publicaremos unos textos basados en las fuentes clásicas por si os apetece adentraros en su estudio con vuestro alumnado. 

Esos monográficos tienen a su vez unas  actividades on line para trabajar en el aula.

La organización será la siguiente:


  • Lunae dies: monográfico sobre la etimología de algunas de las palabras relacionadas con el mundo de la medicina y las enfermedades.
  • Martis dies: monográfico sobre la peste de Atenas.
  • Mercurii dies: monográfico sobre la peste de los Antoninos.
  • Iovis dies: monográfico sobre la peste de Cipriano.
  • Veneris dies: monográfico sobre la peste de Justiniano.
 Más abajo os presentamos una tabla para comprender visualmente cómo fue creciendo el número de victimas de estas pandemias

Confiamos en que el material creado sea de vuestro interés.


Com ja vam us anunciar, l'Associació Ludere et Discere ha decidit realitzar aquest any 2021 uns Ludi Saguntini Virtuals a causa de la situació sanitària que estem vivint.

El diumenge 14 de març es complirà un any des que les nostres vides van canviar de colp. Un virus minúscul va fer trontollar al món i ens vam adonar de la importància de coses xicotetes que fins al moment no els donàvem valor,... una abraçada, compartir amb la família i amics, respirar lliurement, viatjar,...

Per a commemorar aquesta data la família Baebia ha decidit interrompre la publicació de les Tabellae Grattiae Maximillae  i compartir uns monogràfics diaris sobre alguns moments històrics en els quals una malaltia ha ocasionat una gran mortaldat i crisi econòmica en l'antiguitat.

Cada dia publicarem uns textos basats en les fonts clàssiques per si voleu endinsar-vos en el seu estudi amb el vostre alumnat. 

Aqueixos monogràfics tenen a més unes activitats en línia per a treballar a l'aula.

L'organització serà la següent:

Lunae dies: monogràfic sobre l'etimologia d'algunes de les paraules relacionades amb el món de la medicina i les malalties.

Martis dies: monogràfic sobre la pesta d'Atenes.

Mercurii dies: monogràfic sobre la pesta dels Antonins.

Iovis dies: monogràfic sobre la pesta de Cebrià.

Veneris dies: monogràfic sobre la pesta de Justinià.
          Us presentem una taula per a comprendre visualment com va anar creixent el nombre de víctimes d'aquestes pandèmies:

          Confiem que us siga d'utilitat!



          Plurimam salutem!

          No hay comentarios: